Eljšani: Kod Vojnog remonta neće biti policijska stanica, već Regionalni centar za obuku vozača i izdavanje dozvola

(Foto: KoSSev)

Na parceli kod Vojnog remonta koja je prošle nedelje dodeljena na korišćenje kosovskom MUP-u od strane opštine Severna Mitrovica ipak se neće graditi policijska stanica, potvrđeno je danas za KoSSev.

Na sednici SO pomenute opštine, van prvobitno najavljenog dnevnog reda, prošlog petka (29. decembra) usvojena je odluka da se kosovskom MUP-u za „operativne potrebe“ kod Vojnog remonta u severnom delu Mitrovice dodeli zemljište površine 27,400 metara.

Takođe u petak, predsedavajući skupštine ove opštine Nedžad Ugljanin, za KoSSev je kazao da će se na dodeljenom terenu izgraditi policijska stanica i to zbog toga što se iz objekta u kom se stanica sada nalazi, policija mora iseliti.

Ipak, Kosovska policija večeras tvrdi suprotno.

Na parceli se, kažu, neće graditi stanica, već Regionalni centar za obuku vozača i izdavanje vozačkih dozvola.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova planiralo je da se na ovom terenu otvori Regionalni centar za obuku vozača, a policijske stanice sigurno neće biti“, kazao je večeras za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije regiona Sever, Veton Eljšani.

Sa druge strane, napomenuo je da kosovski MUP ubuduće može ovu parcelu koja mu je dodeljena da iskoristi i za nešto drugo.

Inače, u okviru parcele nekadašnjeg Vojnog remonta Jugoslovenske vojske danas se nalazi više institucija koje funkcionišu po srpskom sistemu – Opština odnosno Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, dva Javna komunalna preduzeća – Standard i Vodovod, Autobuska stanica koja je građena sredstvima Evropske unije, Železnička stanica, novoizgrađena sportska hala. Tu je i nedovršen objekat koji je trebalo da bude stecište izmeštenih škola sa juga 1999. godine, te škola za nastavu na romskom jeziku, a radovi su tu letos zaustavljeni i to od strane upravo opštine Severna Mitrovica.

Kako je takođe u petak kazao Nedžad Ugljanin, njegova su saznanja da ovi objekti nisu obuhvaćeni u planu za dodelu zemljišta.