Završen proces prikupljanja potpisa za smenu gradonačelnika Severne Mitrovice

(Foto: KoSSev)

Završen je proces potpisivanja peticije za smenu gradonačelnika Severne Mitrovice, Erdena Atića. Prikupljeno je više nego dovoljno potpisa – potvrdila je za KoSSev članica inicijativne grupe, Sanja Krtinić.

„Završili smo sa prikupljanjem potpisa i danas smo radili do 16.00 časova. U toku je prerada informacija i prebrojavanje potpisa“, kazala je Krtinić.

U ovom trenutku nije mogla da potvrdi koliko je tačno potpisa prikupljeno, ali je sigurna da je reč o broju većem nego što je potrebno.

„Nadam se da će uskoro da mi jave koliko je ukupno potpisanih, ali smo premašili sumu“, kazala je.

Već potpisana peticija sa 20 odsto potpisa birača iz ove opštine, odnosno 3,640 glasača – treba biti predata predsedavajućem Skupštine opštine Severna Mitrovica do 22. januara.

Krtinić najavljuje da će upravo 22. januara, odnosno u ponedeljak i predati peticiju.

„Ponedeljak nam je svakako poslednji dan roka za podnošenje. Ja se najiskrenije nadam da više neće biti nikakvih opstrukcija, jer smo mi svoj posao odradili kako treba, bez ikakvih iregularnosti“, poručila je Krtinić.

Nakon predaje peticije sa potpisima, predsedavajući skupštine ima rok od tri dana da je prosledi CIK-u, koji je potom proverava i razmatra.

Naredni predviđeni korak je organizovanje referenduma za glasanje za smenu gradonačelnika koji mora da podrži 50 odsto plus 1 birač.

Krtinić je sigurna da će referendum biti uspešan.

„Ne bismo se ni upustili u ovaj proces da ne mislimo da ne možemo da ga izguramo do kraja“, naglasila je.

Sa prikupljanjem potpisa za smenu gradonačelnika Severne Mitrovice u sportskoj hali krenulo se još u utorak. Istog dana proces je započet i u Leposaviću.

Sa druge strane proces prikupljanja potpisa za smenu gradonačelnika u Zvečanu i Zubinom Potoku započet je tek danas.