Svečlja: Jedina institucija Srbije na Kosovu biće ambasada u Prištini

Foto: facebook.com/DželjaljSvećlja

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Đeljalj Svečlja istakao je da je policija danas realizovala akciju zatvaranja paralelnih struktura Srbije na Kosovu i da će jedina institucija Srbije na Kosovu biti njena ambasada u Prištini.

,,Nakon tesne koordinacije između Kosovske policije, Tužilaštva i Kosovske obaveštajne agencije, po nalogu Tužilaštva, policija je danas realizovala akciju zatvaranja paralelnih struktura Srbije koje su delovale u okviru Republike Kosovo”. – istakao je Svečlja

On je naveo da je tom prilikom zatvorena nelegalna opština Peć u Goraždecu, u Osojanu paralelna opština Istok i u Vidanju paralelna opština Klina.

,,Ostajemo posvećeni jačanju institucija Republike Kosovo, uz puno poštovanje našeg Ustava i njegovog jedinstva. Vreme ilegalnosti je završeno i jedina institucija Srbije u okviru Republike Kosovo biće njena ambasada u Prištini”. – istakao je Svečlja na svom Fejsbuk profilu.

U Goraždevcu je sada situacija mirna. Zgrada u kojoj se nalazi Privremeni organ opštine Peć je zaključana i u nju se trenutno ne može ući. Predsednik Privremenog organa opštine Peć i dva radnika koji su privedeni u policiju kako bi dali izjavu nedavno su pušteni i vratili su se nazad u Goraždevac.