U prostorijama Radio Goraždevca održan trening Omladinske mreže za medijsku pismenost

(Foto:Radio Goraždevac)

U prostorijama Radio Goraždevca juče i danas održan je dvodnevni trening omladinske mreže za medijsku pismenost. Na treningu je bilo reči o tome kako bi trebao funkcionisati jedan medij koji je poverljiv i tačan. Takođe i o uticajima raznih grupa i organizacija na medije pokušavajući da probiju štit takvog medija i dopru do njega radi svog ličnog interesa.

Uvodnu reč je imao glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca, Darko Dimitrijević a predavanjem je rukovodio Ilir Gaši, medijski stručnjak. Pored redakcije Radio Goraždevca bili su prisutni i predstavnici Radija Peja kao i aktivisti NVO “Mladi volonteri”.

Na treningu je bilo prisutno 6 učesnica. Obzirom da omladinsku mrežu čine samo mlade žene ekipu sačinjavaju dve devojke iz obe medijske kuće i dve devojke iz NVO.

Treningom je bilo objašnjeno kako bi trebao da funkcioniše jedan poverljiv, transparentan i tačan medij. Tokom treninga bilo je i reči o različitim uticajima raznih organizacija i grupa na jedan takav medij u pokušaju da time dobiju nešto što bi bilo njima u ličnom interesu.

Gaši je u trening uključio i razne vežbe kako bi učesnicama približio temu radi lakše shvatljivosti. Učesnice su pre samog kraja odradile vežbu “instrumenta persone” a nakon toga je cela ekipa zajedno razmenila mišljenja o treningu.