RTK objavila snimak: Navodno Radoičić udara pesnicom bivšeg gradonačelinka Mitrovice

Printscreen/ RTK

Na snimku koji je objavila Radio televizija Kosova, navodno se može videti kako Milan Radoičić udara pesnicom bivšeg predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića.

Kako piše RTK, incident se dogodio pre izvesnog vremena u hotelu „GRAY“ na Kopaoniku.

Aleksandar Spirić bio je gradonačelnik Kosovske Mitrovice do oktobra 2023. godine kada je sa ove funkcije razrešen – prenosi N1.

Radio-televizija Kosovo navodi da je pokušala da stupi u kontak sa Spirićem, ali bezuspešno. Kako navode, kontaktirali su i Kosovsku policiju kako bi dobili informacije da li je Spirić pokrenuo postupak protiv Milana Radoičića.

Prema rečima zamenika direktora Kosovske policije Vetona Eljšanija,  Spirić nije podneo prijavu, piše RTK.

Podsetimo,  24. septembra, u selu Banjska ubijen je kosovski policajac, posle čega je usledila akcija specijalnih jedinica Kosovske policije usmerena na naoružanu grupu koja je utočište pokušala da pronađe u manastiru Banjska. U akciji su ubijena trojica Srba, poreklom sa severa Kosova.

Bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je na sebe odgovornost za dešavanja u Banjskoj.

„Obaveštavam javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima dana 24. septembra došao na sever Kosova i Metohije u predelu Banjske“, naveo je Radoičić u izjavi.

Kako je dodao, razlog njegovog vraćanja na KiM bio je da „ohrabri narod u otporu režimu Aljbina Kurtija“.

Radoičić je u izjavi istakao da u tome nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda, niti ih je o svojim namerama obavestio jer su se već ranije razišli u određenim stavovima.

Radoičiću je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova 3. oktobra prošle godine, nakon što su policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili pretres njegovog stana i drugih prostorija. On je tada uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Radoičić se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BIH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji AP Кosova i Metohije, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mestu Banjska na teritoriji AP КIM.

U oktobru je i doneta Rezolucija Evropskog parlamenta o odnosima Srbije i Kosova i incidentima u selu Banjska, kojom se najoštrije osuđuje napad u Banjskoj.

Nakon preuzimanja odgovornosti za oružani napad u Banjskoj, Radoičić se ispisao se iz vlasništva u svojoj firmi INKOP i svim povezanim licima, čime je svojim partnerima Žarku i Zvonku Veselinoviću prepustio ceo biznis-bez naknade.