U istrazi Kurti već presudio: Zapaljen lokal čestitka kriminalnih elemenata za 8. Mart

FOTO: Printscreen/Koha

Iako je istraga tek pokrenuta, kosovski premijer je već izneo kvalifikaciju o delu, motivu i počiniocu noćašnjeg podmetanja požara u butiku potpredsednice opštine Zvečan.

U lokalu vlasnice N.T. požar je izbio noćas 45 minuta nakon ponoći koji je odmah lokalizovan. U izjavi za policiju ona je kazala da sumnja da su joj požar namerno zapalila njoj nepoznata lica, a policija je pokrenula istragu.

Naša saznanja bila su da je reč o potpredsednici opštine Zvečan, a da je reč o njoj sada je potvrdio i kosovski premijer, Aljbin Kurti.

Iako ovoj zvaničnici nisu poznati počinioci, Kurtiju jesu. U pitanju su, kaže, kriminalni elementi u Zvečanu koji su priredili osmomartovsku čestitku za Natašu Tomanić, ali i za sve Srbe koji žele integraciju na Kosovu.

„Upravo 8. marta, kriminalni elementi u Zvečanu birali su i ponovo biraju nasilje, teror i napad, ovog puta na privatno vlasništvo, prodavnicu zamenice predsednika opštine Zvečan, gđe. Nataše Tomanić. Ovo je izgleda njihova ‘čestitka’ za 8. mart potpredsednici Tomanić i svim Srbima koji žele integraciju na Kosovu, slobodu od kriminalnih struktura koje prete i nezavisnost od zvaničnog Beograda koji ih ucenjuje“, naveo je Kurti.

Međunarodni dan žena se, dodao je, obeležava zahvalnošću, brigom, ljubavlju i zajedničkom posvećenošću ravnopravnosti, a ne:

„Nasiljem i terorom“.

„Pravna država i vladavina prava“, poručuje, je odgovor na ovakva dela i odgovorna lica.

„To je i podrška i o ohrabrenje za sve Srbe na Kosovu da svoju volju ispune do kraja, a koji se i dalje suočavaju sa fizičkim i psihičkim nasiljem i stalnim pretnjama“.

Očekuje da noćašnji „teroristički i kukavički čin“ osude međunarodni zvaničnici.