Na obeležavanju martovskog pogroma Moma Trajković zatražio od predsednika Srpske liste da danas ne govori

Foto: Media centar Čaglavica

Predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković zatražio je danas od predsednika Srpske liste Zlatana Eleka da odustane od svog govora na Akademiji posvećenoj obeležavanju 20 godina od martovskog nasilja 2004. godine.

Nakon što je voditeljka programa predsednika Srpske liste Zlatana Eleka najavila rečima: „Država je uvek bila uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, nemamo prava da zaboravimo, to je naša dužnost prema celom srpskom rodu i budućim pokolenjima“, Momčilo Trajković koji je prisustvovao skupu reagovao najpre pitanjem „Da li je on (Zlatan Elek) država“?

Trajković je zatim ustao sa svog mesta i nastavio: „Može li danas bez Srpske liste, ovo je nacionalni skup. Profesore, vi ste pametan čovek, nemojte da govorite danas. Ostavite vaše govore za partijske sastanke, ako imate imalo obraza, znam da ste pametan i pošten čovek“ glasno je reagovao Trajković, obraćajući se Zlatanu Eleku, nakon čega je dobio aplauz prisutnih u sali Doma kulture Gračanica gde se održavala akademija.

Pošto je predsednik Srpske liste Zlatan Elek ipak odlučio da održi svoj govor, Momčilo Trajković je demonstrativno napustio skup.