Mojsilović sa Ulutašem: Bezbednosna situacija na Kosovu nestabilna i osetljiva

Milan Mojsilović i Ozkan Ulutaš (Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije)
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se danas s komandantom KFOR-a general-majorom Ozkanom Ulutašom, saopštilo je ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Na sastanku je, kako je saopšteno, bilo reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu, dosadašnjoj saradnji i efektima aktivnosti koje se preduzimaju radi praćenja situacije na terenu i sprečavanja daljeg pogoršanja bezbednosne situacije na Kosovu.

U razgovoru je izražena obostrana posvećenost očuvanju mira i stabilnosti i ukazano je na značaj kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i međunarodnih snaga na Kosovu za uspešno preventivno delovanje, napominje se.

“Ističući da je bezbednosna situacija na Kosovu nestabilna i osetljiva i da jednostrani provokativni akti Prištine predstavljaju pretnju po bezbednost, načelnik Generalštaba je i ovoga puta od komandanta KFOR-a zatražio da međunarodne snage u Pokrajini postupaju profesionalno i nepristrasno i blagovremeno spreče svaki pokušaj ugrožavanja srpskog stanovništva”, ističe se u saopštenju.

General Ulutaš je na Kopaoniku boravio na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, a cilj ovakvih susreta, koji se redovno održavaju na visokom nivou, je unapređenje međusobnog razumevanja i saradnje na zajedničkom zadatku stvaranja bezbednog i sigurnog okruženja, zaključuje se.