Skupštini Srbije uručena donacija knjiga Instituta za srpsku kulturu Priština – Leposavić

Uručenje donacije (Foto: Skupština Republike Srbije)
Predstavnici Instituta za srpsku kulturu Priština – Leposavić posetili su Narodnu skupštinu Republike Srbije i tom prilikom uručili Biblioteci donaciju od 25 naslova sopstvenih izdanja.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić zahvalila se na donaciji, ističući da će se poklonjene knjige, koje se u najvećoj meri bave tematikom Kosova i srpskog naroda, pridružiti impresivnom fondu Biblioteke Narodne skupštine, koja broji više od 60.000 izdanja.

“Ona je istakla da će od danas ti naslovi biti dostupni svim generacijama koje dolaze te da će moći da se bliže upoznaju sa istorijom našeg Kosova i Metohije i životom našeg naroda u tom delu Srbije”, stoji u saopštenju Skupštine Republike Srbije.

Brnabić je istakla da je veoma bitno da Narodna skupština uspostavi tešnju saradnju sa Institutom za srpsku kulturu Priština – Leposavić, kako bi pružila podršku njegovom radu, ali i kako bismo svi mi mnogo više naučili o srpskoj kulturi i srpskom narodu na Kosovu.

Direktor Instituta prof. dr Dragan Tančić naglasio je da je to jedini naučni institut multidisciplinarnog karaktera na Kosovu i da ima veliki značaj u očuvanju srpske kulturne baštine na tom prostoru.

“Izrazio je nadu da će, i pored teških i složenih prilika, Institut opstati, ukazavši da veliku podršku u radu pružaju Vlada Srbije i predsednik Republike”, zaključuje se u saopštenju Narodne skupštine Republike Srbije.