Više ministara, poslanika i aktivista LVV sa Svečljom na jezeru Gazivode – sakupljali smeće kod brane

Foto: Artane Rizvanoli/Fejsbuk
Foto: Artane Rizvanoli/Fejsbuk

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja i juče je boravio na Severu. Ovog puta u društvu kolega ministara u kosovskoj vladi i poslanika u kosovskoj skupštini, ali i aktivista Samoopredeljenja.

O novoj poseti Severu izvestila je kosovska ministarka ekonomije, Artane Rizvanoli.

U objavi je navela da je boravila na Severu zajedno sa Svečljom i kosovskim ministrom administracije lokalne samouprave, Eljbertom Krasnićijem. Deo grupe bili su i poslanici Armend Muja, Fitore Pacoli i Arjeta Fejza, kao i mladi aktivisti iz centara Samoopredeljenja u Južnoj Mitrovici i Vučitrnu.

Oni su sakupljali smeće kod brane. Povod za akciju je ovonedeljno obeležavanje 19 godina postojanja Samoopredeljenja.

„U čast nedelje pokreta pod motom ‘Mladi za životnu sredinu’ očistili smo obalu jezera Gazivode“, navela je Rizvanoli u objavi na Fejsbuku.

„Za mene je bila posebna emocija, videvši mlade ljude tako strastveno angažovane na zaštiti životne sredine, osetila sam zadovoljstvo i nadu u našu budućnost. Ova aktivnost nas je okupila i dala nam do znanja da svako od nas može doprineti brizi o životnoj sredini“, poručila je Rizvanoli na Fejsbuku.

Samoopredeljenje o luksuznim vilama i kriminalnim grupama

O današnjoj akciji u međuvremenu se oglasio i pokret Samoopredeljenje. Osim što su govorili o značaju jezera, pomenuli su i „luksuzne vile“ i „uspešnu borbu protiv bandi“ na Severu.

„Jezero Gazivode je nacionalno dobro i ima poseban značaj za građane Kosova. Ovo prelepo i bogato jezero u prošlosti je bilo teško posetiti zbog nestabilne situacije i prisustva kriminalnih grupa iz susedne zemlje koje su izgradile svoje luksuzne vile u okolini. Sa sadašnjom vladom i uspešnom borbom protiv ovih bandi, sada je moguće da građani Kosova slobodno posećuju jezero“, naveli su.