Požar uništio porodični dom Dašića u Goraždevcu

U porodičnom domu Branka Dašića u Goraždevcu danas je izbio požar koji je uništio kuću. Vatrogasci su odmah po prijemu poziva stigli na lice mesta i uspeli da ugase vatru.

Brankova supruga Lidija kazala je za Radio Goraždevac da su čuli neko pucanje na krovu, ispostavilo se da je požar. Kako kaže, pozvala je sina, a ubrzo nakon toga pojavila se i policijska patrola.

“Došla sam sa posla oko 2 I 10 i seli smo da ručamo. Posle tog ručka smo seli da odmorimo. Međurim, suprug me je zvao, počelo je nešto da puca na krovu kao da je grad. Međutim, krov je goreo. Brzo smo istrčali. Suprug je tražio crevo, da vidimo kako ćemo da ugasimo taj plamen. On se sve više i više razbuktavao. Nismo nikako mogli da ugasimo. Onda sam zvala sina da dođe, došla je i policija koja je videla kad je prolazila pored. Vrištala sam iz mozga. Bio je to veliki plamen. Sve je izgorelo. Ne znam šta je uzrok požara, možda je strujna instalacija, mada smo sve to menjali, novo je. Snaći ćemo se gde ćemo živeti”, kazala je Lidija za Radio Goraždevac.

Na mestu događaja okupio se veći broj građana i komšija koji su došli da pruže podršku porodici Dašić.

Incident se dogodio u periodu kada Goraždevac i okolna područja beleže tropske vrućine, sa temperaturama koje dostižu i do 40 stepeni Celzijusa.

Uzrok požara još uvek nije poznat, ali se pretpostavlja da bi stare električne instalacije i visoke temperature mogle biti jedan od faktora.

Na licu mesta je, pored više vozila vatrogasne službe, i patrola Policije Kosova koji uzimaju izjave od članova porodice kako bi se utvrdio tačan uzrok požara.

Pored kuće postoji pomoćni objekat koji je ostao sačuvan i u kome će porodica vetovatno boraviti do rešenja stambenog pitanja.

Kuća u kojoj je živeo bračni par Dašić jedna je od starijih građevina u Goraždevcu po kojima je početkom prošlog veka bilo karakteristično ovo selo.