PIK pokrenuo istragu zbog žalbe na (ne)postupanje policajaca na napad kod Gazimestana

Foto: KoSSev
Foto: KoSSev

U petak je u blizini kompleksa Gazimestan napadnut lider Srpske demokratije, Aleksandar Arsenijević. Policija je nakon njegove prijave i otvorila predmet „napad“, ispitala njega i osobu koja ga je napala. Incident se dogodio naočigled policije, zbog čega je Arsenijević žalbu podneo i Policijskom inspektoratu. Sada su i oni zbog toga pokrenuli istragu, potvrdili su iz te institucije za KoSSev.

Arsenijević je saopštio 28. juna da ga je nakon završetka manifestacije na Gazimestanu fizički napao muškarac za kojeg tvrdi da je kamerman portala Nacionale.com. Ovaj događaj usnimila je osoba koja je bila u društvu Arsenijevića.

Na snimku se ne vidi koga muškarac koji u jednoj ruci drži kameru drugom rukom odguruje, ali je očigledno da je to učinio na svega par metara udaljenosti od više policijskih službenika, koji nisu reagovali.

Dan kasnije, oni su slučaj prijavili policiji i Policijskom inspektoratu Kosova – protiv osobe koja ga je napala, ali i protiv policajaca.

Policija je obavila ispitivanje i otvorila slučaj „napad“.

Danas je i PIK potvrdio da i oni pokreću slučaj, odnosno istragu.

„Pozivajući se na vaš zahtev, Policijski inspektorat Kosova potvrđuje da je tokom vikenda primio jednu žalbu u vezi sa ovim slučajem. Slučaj je u početnoj fazi istrage u Odeljenju za upravljanje žalbama PIK-a“, naveli su iz ove institucije za KoSSev.