Sunjog izrazio spremnost da posreduje u rešavanju imovinskih sporova građana

Foto: Kontakt Plus
Šef Kancelarije EU na Kosovu Tomaš Sunjog izrazio je spremnost da posreduje između kosovske Agencije za verifikaciju i upoređivanje imovine i građana u rešavanju imovinskih sporova.

„Kao odgovor na pismo grupe koja je dobila nalog za iseljenje krajem maja i zatražila pomoć od Kancelarije EU na Kosovu i Euleksa, izrazio sam spremnost da rukovodim informativnom sesijom između kosovske Agencije za verifikaciju i upoređivanje imovine i pogođenih lica“, napisao je Sunjog na društvenoj mreži X.

Naveo je i da bi se time pružila prilika da se razgovara o pojedinačnim slučajevima i da se identifikuju odgovarajuća rešenja za stanovništvo pogođeno odlukama o imovini.

„Iako ove odluke imaju pravosnažnu validnost, i obavezujuće su i zakonski sprovodive, moj tim je stupio u kontakt sa Agencijom kako bi se osiguralo da se svaki slučaj tretira u skladu sa primenjivim evropskim standardima, tako da svi zainteresovani dobiju konkretna stambena rešenja“, dodaje Sunjog.

 

 

Podsetimo, Srpska demokratija pozvala je pre dva dana na rešavanje sporova oko stanova koje poslednjih nedelja potražuje Agencija za verifikaciju i upoređivanje imovine i to upravo uz posredovanje EU.