Ponovo produžen pritvor Slađanu Trajkoviću

Slađan Trajković pred sudom (Foto: Kim)
Osnovni sud u Prištini je produžio za još dva meseca meru sudskog pritvora Slađanu Trajkoviću iz Severne Mitrovice, koga Specijalmo tužilaštvo iz Prištine tereti za krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništa, potvrdio je za Radio Kim advokat Dejan A. Vasić.

Uprkos nedavnom zahtevu odbrane da omogući mera kućnog pritvora, Osnovni sud u Prištini doneo je rešenje i ponovo je produžen pritvor Slađanu Trajkoviću.

“Na poslednjoj sednici za glavni preteres odbrana je sudu iznela osnovane argumente za ublažavanje mere, koje sud nije prihvatio. Obzirom da će optuženim doći do promene sudskog veća, očekujemo da novi predsednik ima više sluha za ove stavove”, kaže Vasić.

Sudija Mentor Barjaktari najavio je na poslednjem pretresu da uskoro odlazi a pozicije predsednika sudskog veća u Osnovnom sudu, te da se očekuje formiranje novog veća.

Advokat Vasić je u obrazloženju rekao i tada da Slađan Trajković nema nameru da napušta Mitrovicu i da mu je cilj da dokaže svoju nevinost pred sudom. Slično je ponovio i danas.

“Interes Slađana Trajkovića je utvrđenje istine, i za tu istinu koleginica Jelena Krivokapić i ja ćemo se biriti svim svojim znanjem, iskustvom i srcem”, kazao je Vasić.

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici, nešto više od mesec dana pošto je sa svojim kolegama policajcima napustio Kosovsku policiju. Od tada je u pritovoru u Podujevu.

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv Slađana Trajkovića u julu prošle godine, zbog sumnje da je navodno počinio ratne zločine protiv civilnog stanovništva tokom sukoba na Kosovu na području Vučitrna. Suđenje mu je počelo 27. jula prošle godine.