Vučić i Ivanović o ZSO, političkoj situaciji na KiM…

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa liderom GI SDP Oliverom Ivanovićem, sa kojim je razgovarao o formiranju ZSO, političkoj situaciji na KiM, budućnosti Briselskog dijaloga i postupku koji su vlasti u Prištini pokrenule protiv Ivanovića 2016. godine.

Aleksandar Vučić i Oliver Ivanović saglasili su se da je formiranje Zajednice srpskih opština, u skladu sa Briselskim dijalogom, najvažniji korak u podršci očuvanju vitalnih nacionalnih interesa srpskog naroda, ali i očuvanju mira i stabilnosti na KiM, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o mogućim načinima i podršci koju Srbija može da pruži za ekonomski napredak srpskog stanovništva na KiM.

Ivanović je ocenio da je politička situacija na KiM nestabilna i napeta, jer su njihove političke partije u stalnom međusobnom sukobu.

“Vlada Kosova nije uspevala da progura nijedan od zakona koji su za njih bili važni, što je na kraju dovelo do pada vlade u Prištini, a nervozu je dodatno podizala činjenica da je dijalog u Briselu proces koji će dugo trajati”, zaključio je Ivanović.