NVO Centar za prava manjinskih zajednica i George William Youth Center o poboljšanju položaja mladih iz srpskih sredina

Aktivisti NVO “Centar za prava manjinskih zajednica (NVO CRMC)” sastali su se sa predstavnicama NVO „George William Youth Centra (GWYC)“, kako bi razmotrili zajedničko učešće u projektu „Mladi za budućnost“.
Izvršni direktor NVO CRMC Dejan Repanović je istakao važnost da se mladi iz Peći, Istoka i Kline uključe u proces donošenja odluka i da je zbog toga važno da NVO GWYC, koja ima više od sto godina iskustva u radu mladih bude deo ovog projekta.
„Potrebna nam je pomoć u vezi razvoja kapaciteta naše omladine a George William Youth Center je veoma kompetentan da nam pomogne u ostvarivanju tog cilja. Budžetiranje i pisanje projekta i stvaranje novih mladih lidera je naš glavni cilj i nadam se da ćemo zajedno uspeti u tome“ rekao je Repanović.
Izvršni direktor NVO GWYC Dorina Luka-Davies istakla je da će ova organizacija rado učestvovati u ovom projektu i pružiti sve svoje resurse. „Nadam se da nećemo stati na ovome. Očekujemo da putem NVO CRMC, mladi iz srpskih sredina budu deo naših aktivnosti i programa, kao i studijskih poseta koje se organizuju po evropi i americi“, kazala je Dorina Luka-Davies.
NVO CRMC će se u narednom periodu baviti pitanjima mladih, njihovom učešću u donošenju odluka, kao i stvaranjem novih mladih lidera.