Veče metohijskih pisaca pred punom salom Doma kulture u Goraždevcu [VIDEO]

Povodom obeležavanja sto dvadeset godina OŠ Janko Jovićević u Goraždevcu je održano veče metohijskih pisaca, na kome je prisustvovalo oko tri stotine žitelja Goraždevca. U prepunoj sali Doma kulture svoje stihove govorili su Golub Jašović iz Peći, Milutin Đuričković iz Dečana i Ranko Đinović iz Đakovice. Svoje stihove je govorio i Milić Milićević iz Goraždevca.  Piscima su se pridružili učenici škole, koji su izveli nekoliko koreografija na čelu sa profesorom fizičkog vaspitanja Bojanom Radulovićem.

Prisutnima su se obratili director škole Milan Anđelković, poželevši dobrodišlicu svim gostima i Goraždevčanima. On je izrazio zadovoljstvo što su građani došli u velikom broju da upriliče obeležavanje sto dvadeset godina škole. On se takođe zahvalio predsedniku privremenog organa Milošu Dimitrijeviću koji je pomogao da se ovj jubilej obeleži.

Veče zavičajnih pisaca održano je uoči praznika Svetog Jeremije, slave i zaštitnika ovog mesta. Ovoj manifestaciji prisustvovali su predstavnici grada Bijeljina, bratske opštine Goraždevca i Milorad Arlov predsednik odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Organizatori  su : Dom kulture „Gračanica“ ,Opština  Peć sa privremenim sedištem u Goraždevcu i Osnovna škola  „Janko Jovićević“. Književno veče biće održano  u Osnovnoj školi  13. maja sa početkom  u 19 časova.