KFOR donirao poslastičaru ženama u Goraždevcu [VIDEO]

Komandant KFOR-ove multinacionalne brigade zapad Ruđero Kukini pustio je danas u rad poslastičaru u centru Goraždevca, kojom će rukovoditi ženska NVO Briga.

„Ja sam veoma srećan što smo veoma važnom donaciom pomogli žensku NVO u ovoj zajednici. Naš glavni zadatak je sigurnost ove sredine ali nama je takođe važno da uradimo projekte i da pomažemo razvoj regiona“, rekao je Kukini.

Izvršna direktorka NVO Briga Miroslavka Simonović izjavila je da je ovo veoma značajan projekat a da žene očekuje veliki rad i selekcija za osoblje nove poslastičare.

„Prvo ćemo imati šest meseci obuku za kurs kulinarstva a onda ćemo imati jedan odabir žena, koje će izraziti želju da ostanu da rade u poslastičari. Za naše udruženje ovo mnogo znači, prvenstveno za žene, jer  žene su povučene u kućama i mislim da će mnogo značiti za žene koje nisu u radnom odnosu“, kaže Miroslavka Simonović.

Italijanski KFOR je i u predhodnom periodu pomagao srpsku zajednicu u Goraždevcu ali i povratničkim sredinama kroz razne projekte i donacije u prosveti, zdravstvu ali i Ne-vladinom sektoru.