Oktobarsko izvođenje predstava “Ivkova slava u Prizrenu” i “Uspavana lepotica” u Gračanici, Donjoj Gušterici i Goraždevcu.

Narodno pozorište u Prištini (sa privremenim sedištem u Gračanici) će 08. oktobra od 19:30 u Domu kulture u Gračanici obeležiti svoj dan i dodeliti godišnje nagrade, nakon čega će biti izvedena “Ivkova slava u Prizrenu”.

Ovaj komad je režirao, prema tekstu komedije Stevana Sremca koji je sam adaptirao u dramu, član ansambla NPP-a Bojan Stojčetović. Premijera “Ivkove slave u Prizrenu” izvedena je 10. maja ove godine na sceni u Gračanici. Nakon toga su usledila izvođenja u Zvečanu i Beogradu.

Odmah nakon novog izvođenja “Ivkove slave…”, naš ansambl će najmlađoj pozorišnoj publici na Kosovu i Metohiji pokloniti dve nove “Uspavane lepotice” – 09. oktobra od 11:00 u Donjoj Gušterici i 10. oktobra od 12:00 u Goraždevcu.

U ovoj predstavi za malu i veliku publiku će se prepoznati mnoga deca, ali i odrasli, jer nosi univerzalnu poruku da je dobrota jedini način da nam život postane bajka. Predstavu je, prema sopstvenom tekstu, režirala članica našeg ansambla Radmila Knežević.

Škola glume NPP-a u Gračanici nastaviće svoj rad 09. oktobra, kada će biti održan i prvi čas glume u jesenjoj sezoni.

O ovim događajima, ali i planovima naše kuće za jesenju sezonu, bićete detaljno informisani na konferenciji za medije 08. oktobra na našoj matičnoj sceni. O terminu njenog održavanja obavestiće vas blagovremeno osoblje Doma kulture u Gračanici.

Više o radu Narodnog pozorišta iz Prištine možete naći na linku https://pristina.theater/

i našoj Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/narodnopozoriste.pristina/

Uz zahvalnost na dosadašnjoj saradnji,

Predrag Radonjić
direktor Narodnog pozorišta u Prištini