Grafit UČK na zidu u Goraždevcu

U Goraždevcu je tokom noći osvanuo grafit na jednom zidu na kome piše „UČK Kosovo“. Ovo je uznemirilo građane koji žive u tom delu sela, koji su slučaj prijavili Policiji Kosova.

Pored puta gde je grafit napisan nalazi se kosovska policija koja istražuje slučaj.

Inače, Radio Goraždevac dobio je poruke građana koji žive u blizini spomenika goraždevačkim žrtvama, u kojima tvrde da je polomljen jarbol i odnešena srpska zastava. Kako Radio Goraždevac saznaje ovaj slučaj nije prijavljen Policiji Kosova.

U Goraždevcu su se u prethodnim godinama više puta dešavali slični incidenti.

Kancelarija za KiM: Međunarodna zajednica da pojača prisustvo u srpskim sredinama

Povodom ispisivanja grafita „UČК – Кosovo“ na zidu porodične kuće Кrstović u Goraždevcu regaovala je Kancelarija za KiM, zahtevajući od međunarodne zajednice da pojačaju svoje prisutvo na terenu u srpskim sredinama i osigura mir i bezbednost kako za Srbe tako i za druge nealbanske zajednice.

“Ovakvim akcijama šalje se jasna i nedvosmislena poruka da Srbi na Кosovu i Metohiji nisu dobrodošli, a po pravilu, vinovnici ovakvih incidenata ostaju bez ikakve sankcije”, navodi se u saopštenju.

“Molimo i Srbe na Кosovu i Metohiji da ostanu mirni i jedinstveni i ne nasedaju na provokacije, jer cilj ovakvih akcija i jeste da se isprovocira neodmerena reakcija srpske strane”, poručuju iz Kancelarije za KiM.