KFOR donirao opremu Radio Goraždevcu

Vrednu opremu za potrebe TV produkcije Radio Goraždevca glavnom i odgovornom uredniku Darku Dimitrijeviću, uručio je komandant KFOR-ove regionalne komande zapad Frančesko Maiorelo (Francesco Maioriello).

Jednu profesionalnu kameru uz prateću audio opremu je obezbedila Kancelarija italijanskog KFOR-a za civilno-vojnu saradnju (CIMIC), regionalne komande zapad.

Primopredaji su pored pripadnika italijanskog KFOR-a prisustvovali i direktorka za kulturu, omladinu i sport u opštini Peć Dženet Sika, predstavnik srpske zajednice u opštini Peć Miloš Dimitrijević i direktori osnovne i srednje škole u Goraždevcu Milan Anđelković i Žarko Portić.

Glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević zahvalio je komandantu KFOR-a i kancelariji CIMIC-a na realizaciji ovog važnog projekta koji će poboljšati tehničke kapacitete ove medijske kuće.

“Hvala vam na ovakvoj vrsti podrške koja je veoma značajna za Radio Goraždevac, koji je jedini medij na srpskom jeziku u ovom regionu. Italijanski KFOR i Radio Goraždevac su realizovali brojne projekte i u prošlosti ali je ovaj veoma značajan, samim tim što povećava naše tehničke kapacitete a mojim kolegama olakšava posao”, rekao je Dimitrijević.

Italijanski KFOR od svog dolaska 1999.-te godine više puta podržao Radio Goraždevac kroz projekte podizanja tehničkih kapaciteta. U sklopu Radio Goraždevca od 2009.-te godine funkcioniše mala TV produkcija i web sajt. Kao jedini medij na srpskom jeziku u Pećkom okrugu, Radio Goraždevac je, od svog osnivanja u novembru 1999.-te godine, hroničar svih događaja u srpskim sredinama.