Danas je Mala Gospojina, slava Opštine Gračanica

Sa obeležavanja praznika 2019. godine (Foto: RTV Kim)

Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju Malu Gospojinu ili Rođenje Presvete Bogorodice. Lokalna samouprava u Gračanici ovaj dan praznuje kao opštinsku slavu.

Mala Gospojina spada u red najvećih pravoslavnih i hrišćanskih praznika, a obeležava se 21. septembra.

Popović čestitao Dan opštine Gračanica.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je građanima Dan opštine Gračanica.

“I ove godine Malu Gospojinu, Dan naše opštine, obeležavamo skromnije nego prethodnih zbog epidemiološke situacije, ali to ne umanjuje našu posvećenost prazniku i danu u kojem se podsećamo svega onoga što smo radili i postigli”, naveo je odlazeći gradonačelnik.

Popović, koji ove godine završava svoj mandat, zahvalio se svojim saradnicima, ali i građanima koji su, kako navodi, svojim trudom, radom i zalaganjem doprineli da narod ostane, te da su uprkos raznim iskušenjima, uspeli da istraju u nameri da ovu opštinu učine boljom za život.

“Radeći na rešavanju problema, u vremenu krize izazvane kovidom-19, nastavili smo sa planiranim razvojnim aktivnostima i projektima. Još je puno posla pred nama koje ćemo, verujem, zajedno u koordinaciji sa našim građanima i posvećenosti naše institucije uspešno realizovati. Udružimo sve raspoložive snage, znanje i kadrove, oko zajedničkog cilja a to je razvoj naše opštine. Srećan nam praznik i Dan opštine Gračanica!“”, naveo je Popović u čestitki povodom današnjeg praznika.