Zbog duga za vodu izvršitelji posećuju domaćinstva u Goraždevcu

Česma u dvorištu (Foto: Radio Goraždevac i Radio Mitrovica sever)

Stanovnici Goraždevca tvrde da nemaju regulisan odnos sa regionalnom kompanijom za vodosnabdevanje „Hidrodrini“. Ugovori i regulisanje plaćanja u prošlosti nisu mnogo zanimali građane a ni kompaniju „Hidrodrini“, zbog čega su pokrenuti postupci pred javnim izvršiteljem. Nudimo rešenje poručuju iz vodovoda.

Nisu retki slučajevi u Goraždevcu kojima je javni izvršitelj pokucao na vrata zbog duga gradskom vodovodu. Ti računi su uglavnom astronomski tvrdi većina sagovornika Radio Goraždevca i Radio Mitrovice sever.

„Došlo mi je da platim blizu hiljadu evra, kao da sam potrošio tri hiljade kubika vode, ali to nije tačno. Već pet godina niko nije došao da mi učita vodomer. Otišao sam u vodovod ja i komšija koji ima isti problem, da se žalimo. Oni su mi rekli da ne mogu ništa da urade, da moramo na sud. Za sada to stoji tako, ništa ne znamo šta se dešava“, rekao je Dušan Dašić iz Goraždevca.

Problem neplaćanja vode je višedecenijski. Dašić kaže da će se upravljati onako kako se celo selo dogovori.

“Ja hoću da platim onako kako se bude dogovorilo celo selo. Ne bežim od toga, ali ja sam da platim a da drugi ne plaćaju to neću”, ističe Dašić.

Slične probleme poput Dušana ima i Vukadin Bukumirić, koji je kratko rekao da su zajednički podneli prigovor na odluku izvršitelja u Peći.

„Predstavnik sela je u ime svih nas podneo žalbu ali je ona iz nekog razloga odbijena“, kratko je rekao Bukumirić.

Regionalna kompanija „Hidrodrini” (Foto: Preuzeto sa zvanične FB stranice KRU Hidrodrini)

Žalbu na odluke izvršioca o prinudnoj naplati duga u ime svih građana podneo je predstavnik srpske zajednice i član Odbora za zajednice u opštini Peć Miloš Dimitrijević.

“Trudićemo se da nadjemo najbolje rešenje za naše gradjane. U prošlosti nije ništa uradjeno kada je ovaj problem u pitanju. Predstavnici vodovoda kao ni sami gradjani nisu ovaj problem uzimali za ozbiljno pa je sada i vodovod u problemu jer ne može da integriše korisnike iz Goraždevca i gradjani jer ne mogu da plate previsoke račune koji su uzimani paušalno”, rekao je Miloš Dimitrijević koji je i  član odbora za zajednicu u Opštini Peć.

Dimitrorijević je rekao da je više puta o problemu vodosnabdevanja razgovarao sa direktorom regionalnog vodovoda Agron Tiganijem, što i sam Tigani potvrđuje i dodaje da u saradnji sa opštinom traže rešenje.

„Na sastanku Borda u opštini sam rekao da trebamo da nađemo rešenje, stari inkasant, koji je otišao u penziju nije redovno očitavao brojila, ali mi znamo, i građani znaju da se treba mesečno plaćati po 5, 6 evra“, kaže Tigani za Radio Goraždevac i Radio Mitrovica sever.

Direktor regionalne kompanije za vodosnabdevanje „Hidrodrini“, potvrdio je da je jedan broj građana prijavljem izvršiteljima.

„Imali smo dosta sastanka sa predstavnikom u Goraždevcu. Neki građani su poslati kod izvršitelja i to je bilo interno. Predložili smo da naprave žalbu i obaveze prema izvršiteljima bi prestale“, kaže Tigani.

Tigani ipak dodaje da se dug mora platiti a za to ima i konkretan predlog.

„Dug se mora platiti. Moj predlog bi bio da se plati potrošnja u poslednjih godinu dana, i da se od toga počne. Mislim da je to najbolja opcija. Videćemo narednih meseci šta ćemo da se dogovorimo, na tome radimo“, kaže Tigani.

Iz regionalnog vodovoda „Hidrodrini“, poručuju da je najbitnije da vode ima 24 sata a da će svima koji ne plaćaju, voda automatski biti isključivana.

Pročitajte još:

Voda, kanalizacija i otpaci, problemi koji prate stanovnike Novog Brda