Srpska lista: Pucano na grupu mladih kraj Gračaničkog jezera

Gračaničko jezero (Foto: arhiva Kim)

Iz Srpske liste saopšteno je danas da je juče pucano na grupu srpskih mladića i devojaka kraj Gračaničkog jezera, pozivajući međunarodnu zajednicu da hitno reaguje i javno osudi ovaj incident.

“Zapaljiva retorika i podrivanje mira od strane lidera kosovskih institucija u Prištini za posledicu ima seriju incidenata čija se kulminacija desila juče kada su, po izjavama očevidaca, dvojica napadača albanske nacionalnosti pucali iz vatrenog oružja na grupu srpskih mladića i devojaka kraj Gračaničkog jezera”, navodi se u saopštenju.

Srpska lista najoštrije osuđuje ovaj incident i poziva međunarodnu zajednicu da najhitnije reaguje i javno osudi ovaj, kako se ističe, etnički motivisan napad koji je izazvao veliku uznemirenost među svim Srbima, posebno na centralnom Кosovu.

Iz Srpske liste ocenjuju da ovaj događaj budi jeziva sećanja kada su kraj reke Bistrice stradala srpska deca dok su se kupala, i na koje su pucali napadači koji još uvek nisu kažnjeni za počinjeni zločin.

“Ovo je napad na srpsku mladost i budućnost na ovim prostorima, jer se njime šalje poruka preostalim Srbima da ne smeju da pomisle da ostanu na svojim ognjištima i da su srpske sredine geta van kojih našim sunarodnicima bezbednost nije garantovana, i pored toliko hiljada pripadnika međunarodnih snaga i lokalne policije”, zaključuje se u saopštenju.