U susret Vidovdanu iz Vojvodine donacija u flaširanoj vodi za Narodne kuhinje na KiM

(Foto: Narodne kuhinje)

Crveni Кrst iz Novog Sada isporučio je i ove godine pijaću flaširanu vodu za narodne kuhinje na Kosovu. U pitanju je donacija Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost vojvođanske vlade u susret ceremoniji obeležavanja Vidovdana.

Voda je uskladištena u magacinu centralne kuhinje u Prekovcu.

„Obeležavanje Vidovdana je poseban praznik za naš verni narod, koji iz svih krajeva sveta dođe u Gračanicu kako bi nam pružili podršku i posetili naše svetinje“, poručili su iz NVO „Majka devet Jugovića“, koja radi pri Eparhiji raško-prizrenskoj.

Tradicionalno, narodne kuhinje će pripremati hranu za sve prisutne, koja će se posle Liturgije deliti u porti manastira Gračanica.

(Foto: Narodne kuhinje)

Iz narodnih kuhinja su se zahvalili donatorima što ih „ni ove godine nisu zaboravili“, već su pozitivno odgovorili na apel u susret proslavi Vidovdana.

„Ne možemo dovoljno da se zahvalimo našim darodavcima koji apsolutnog razumevanja i uz toplu bratsku ljubav, i pored svih poteškoća, nađu način da pomoć dopreme do ovih prostora“, poručila je ova NVO koja je zadužena za rad narodnih kuhinja.