Vučić: Besplatan sir samo u mišolovci

Foto: Tviter nalog Aleksandra Vučića

“Ako mislite da sir dobijate za džabe, nikada ga nećete dobiti za džabe, jer besplatan sir postoji samo u mišolovci” – ovako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao novinarsko pitanje nosi li – eventualno ubrzano približavanje Srbije Evropskoj uniji – priznanje Kosova.

U svom obraćanju posle sastanka sa predsednikom Evropskog saveta, Šarlom Mišelom, naveo je, međutim i da to “nisu stvari koje mi ne znamo”.

“Postoje stvari u pristupu EU, nije ovde reč o priznanju, već o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa sa Prištinom, to je nešto što znamo otkad se nalazimo na evropskom putu i to nije nikakva novost za nas” – naveo je Vučić.

“Odavno smo mi priznali da želimo da budemo deo EU da to tražimo da je to naša molba, naš zahtev. Ali je takođe njihov zahtev i pre davanja statusa kandidata bio postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa sa Prištinom. I nemoj više niko da se pravi lud u ovoj zemlji da ne zna da je to tako i da sad odjednom – niko nas nije obavestio. Pa obavestili smo o tome ljude, ne mi, nego i pre nas neki, i mi milion puta”, dodao je srpski predsednik, navodeći da je drugo pitanje “šta mislimo i kako na koji način mislimo da čuvamo svoju zemlju”.

Ističe takođe da je Beograd uvek opredeljen za dijalog.

“Bićemo spremni za dijalog i nadamo se da ćemo se uz pomoć EU približavati nekom kompromisnom rešenju u budućnosti”, kazao je.