Članovima inicijative „Kreni-Promeni“ zaprećeno ubistvom zbog „veleizdaje“

(Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Inicijativa „Kreni-Promeni“ saopštila je večeras da sve učestalije dobija pretnje inspirisane narativom koji njima šalju, kako su naveli „najviši nosioci državne vlasti i njihovi propagandisti“, kao i da je među takvima i poruka u kojoj se preti ubistvom zbog „veleizdaje“.

„Sve učestalije pretnje koje dobijaju Savo Manojlović i ‘Kreni-Promeni’ inspirisane su narativom koji poslednjih meseci prema ‘Kreni-Promeni’ šire najviši nosioci državne vlasti i njihovi propagandisti. Ovo je rezultiralo pretnjom izvesnog Aleksandra Trninića da ćemo biti likvidirani. Mi se nećemo uplašiti, ali pitanje je koliko još ljudi treba da strada da bi se aktuelni režim i njegovi kerberi dozvali pameti“, navodi se u saopštenju.

Kreni-Promeni je u kratkom video klipu između ostalog objavila i mejl, za koji navode da su 29. juna dobili od izvesnog Aleksandra Trninića, koji je napisao „Provaljeni ste, znamo da radite za Ciu kao i ostala bagra u Srbiji“.

U mejlu se navodi da je u pitanju „veleizdaja i kazna je smrtna“, kao i da „uskoro kreće sprecijalna operacija u Srbiji i bićete likvidirani“.