Ponoš: Vučić poslao Radoičića na Kosovo da u majici ala Zelenski izigrava gerilu

Ponoš (Foto: N1)

Osnivač i, kako za sebe kaže, ovlašćeno lice političke organizacije Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš, komentarišući jučerašnju video poruku potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića u kojoj je kazao da “pravi teror nad našim srpskim narodom tek počinje”, dodajući da narodu na severu Kosova i svim Srbima hoće da poruči da se vratio, “a vi znate šta to znači jer odavde nazad nema”, kaže da “slikanje Radoičića u majci ala (predsednik Ukrajine Volodimir) Zelenski” upravo potvrđuje ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre dva dana rekao da “ide oluja (na Kosovu), mi na to nećemo gledati skrštenih ruku, doduše, nećemo vojne akcije, ali Srbi tamo to više ne mogu da trpe”. Ističe da je Vučić time priznao “fijasko svoje spoljne politike na temu Kosova”.

„Vučić je do sada koristio diplomatiju da menja stanje na terenu, nažalost, njegovi diplomatski koraci su menjali stanje na terenu na štetu Srbije i Srba koji žive tamo. Sad je video da je vrag odneo šalu i sad će pokušati da stvori nove mogućnosti da diplomatski nešto uradi. Poslao je Radoičića tamo da izigrava neku gerilu, da podbunjuje narod, diže ustanak pod navodnicima, verovatno ga savetuju neki ljudi koji imaju neko iskustvo iz devedesetih, a ni tada se to nije dobro završilo, a na stranu što je (tadašnji predsednik SRJ Slobodan) Milošević, koga pokušava da kopira, u to vreme imao mnogo ozbiljnije službe bezbednosti, mnogo ozbiljniju diplomatiju i bio je mnogo ozbiljniji državnik“, ocenjuje Ponoš u emisiji Iza vesti na TV N1.

Dodaje da Vučić ne može da odigra tu igru, „vodi politiku od koje će veliku štetu imati naš narod tamo i Srbija kao zemlja, a to da to treba tamo neko da glumi Zelenskog na ovaj način je prilično glupavo, jer ni Zelenski ne glumi više sebe dovoljno dobro“.

Upitan da li treba da se plašimo, kaže da ne treba, „ali to ne ide u dobrom smeru, jer će to da nam se olupa o glavu, oni to ne znaju da izvedu i to se više tako ne radi, sa ovim što je poslao Radoičića tamo, koji je već napravio štetu tom narodu tamo i našim nacionalnim interesima, napraviće dodatnu štetu“.

„Upao je u rupu i sve nas je ubacio u rupu, neka prestane da kopa“, poručuje Ponoš.