Održani izbori u Crvenom Krstu Orahovac

Crveni Krst Orahovac (Foto: Radio Goraždevac)

Izborna sednica skupštine Crvenog Krsta Orahovac za mandatni period 2022.-2026. održana je u prostorijama Crvenog Krsta u Velikoj Hoči.

Sednici je prisustvovao i sekretar pokrajinskog Crvenog Krsta Vojin Drobnjaković.

Sednicu je otvorio predsednik Crvenog Krsta Orahovac Jovan Đuričić koji je izneo dnevni red.

Govorilo se o periodu za vreme predhodnog mandata, zatim je izvršen izbor radnih tela i to: radno predsedništvo, verifikaciona i izborna komisija, kao i zapisničari i overivači.
Zatim su izabrani upravni i nadzorni odbor, predsednik i potpredsednik kao i sekretar Crvenog Krsta Orahovac.

Funkciju sekretara Crvenog Krsta Orahovac u periodu od 2022. do 2026. godine obavljaće i dalje dosadašnji sekretar Žika Manitašević iz Velike Hoče koji je jednoglasno izabran.

On je predstavio nove članove skupštine Crvenog Krsta Orahovac, zahvalio se svima na prisustvu i ukazanom poverenju, a zatim je predstavio planove aktivnosti za naredni mandatni period i za kraj sednice održao svečani govor.

-Želeo bih da vam se svima zahvalim što ste našli vremena da dođete na ovu izbornu skupštinu i što ste mi ponovo ukazali poverenje.
Ovo je svečani čin za naš Crveni Krst i tako treba da bude uvek.
Hvala gospodinu Vojinu Drobnjakoviću što je odvojio vreme da dođe i vidi kako kod nas sve lepo funkcioniše i nadamo se da će tako biti i u narednom periodu.- poručio je novi-stari sekretar Crvenog Krsta Orahovac gospodin Žika Manitašević.

Takođe se kratko obratio i sekretar Pokarajinskog Crvenog Krsta Vojin Drobnjaković koji je pružio punu podršku radu C.K Orahovac. I pored specifičnih uslova u kojima živite i radite vi rešavate sve zadatke i imate dobre rezultate. Zbog toga imate moju punu podršku u svemu. – kazao je gospodin Drobnjaković.

Crveni Krst Orahovac već godinama organizuje dobrovoljno davanje krvi, i poseduje grupu volontera koji učestvuje u seminarima i takmičenjima širom Kosova i Metohije i beleži dobre rezultate.