Rečane:Tradicionalni turnir u malom fudbalu

Rečane: Tradicionalni turnir u malom fudbalu (Foto: Kosova Press)

U selu Rečane, kod Prizrena, tradicionalno se održava turnir u malom fubalu od 1970-te godine. On je ove godine otvoren 12-og jula.

Damir Bahtijarević, lider organizacije ovog turnira, kaže za Radio Astra da je prezadovoljan odzivom publike i dodaje da će ovaj turnir trajati oko mesec dana.

“Što se tiče turnira na samom početku mi iz organizacije smo prezadoviljni odzivom publike, na naš turnir su se prijavile 24 ekipe iz regiona Župe i Prizrena. Izvršili smo izvlačenje te smo rasporedili ekipe u 6 grupa, nakon grupne faze 16 najboljih ekipa prolazi dalje i igraće nokaut fazu. Osminu finala, četvrtfinale, polufinale i finale”, kaže Damir za Radio Astra.

Bahtijarević dodaje i da su obezbeđene nagrade za prva tri mesta.

”Za ova dva dana odigrano je ukupno 6 utakmica. Prve utakmice počinju svakog dana u 17 sati, druga je u 18 sati, a treća utakmica u 19 sati. Obično turnir traje oko mesec dana. Za najbolje plasirane ekipe izdvojili smo i novčane nagrede, za prvo mesto 700€, drugoplasirana ekipa dobiće 300€, a trećeplasirana 100€. Osim toga tri najbolje ekipe će dobiti medalje. Nagradićemo i najboljeg igrača, strelca turnira, najboljeg golmana i fer-plej ekipu.” zaključio je na kraju Bahtijarević.