KP: Krađa u K.Mitrovici i Gračanici, hapšenja u Prištini

(Foto: Kosovska policija)

Kosovska policija u poslednjem 24-časovnom izveštaju zabeležila je dva slučaja krađe u većinski srpskim sredinama – u severnom delu Mitrovice i u Gračanici.

Kosovskoj policiji u Mitrovici je juče u poslepodnevnim satima žena prijavila da su njen novčanik sa gotovinom i ličnim dokumentima ukrale za sada nepoznate osobe.

Slučaj se istražuje.

Policijski službenici istog dana su uhapsili dva muškarca u Gračanici koji se terete za krivično delo „teška krađa“. Njima je potom određena mera zadržavanja.

Istog dana u ranim jutarnjim časovima u Prištini je uhapšen muškarac, državljanin Sirije zbog, kako se navodi u šturom policijskom izveštaju, sumnje da je krijumčario migrante.

Odlukom tužioca uhapšenom je određena mera zadržavanja.

U policijskom izveštaju zabeležen je i slučaj koji se desio pre dva dana takođe u Prištini, a okarakterisan je kao „neovlašćeno posedovanje droge i oružja“.

Prvobitno je, kako navode iz policije, u stanicu privedeno osam stranih državljana koji nisu posedovali lična dokumenta.

Potom su prilikom pretresa njihovih hotelskih soba pronađeni i zaplenjeni narkotici, tri pištolja, četiri metka, mobilni telefon, 735 evra i 360 dinara.

Zatim je uhapšena još jedna osoba, državljanin Maroka, kome je odlukom tužioca određena mera zadržavanja, dok su ostali uhapšeni predati Odeljenju za migracije radi daljeg postupka.