Predavanje ’’Tamni i mračni koridori moći’’ sutra u Gračanici

Dom kulture Gračanica (Foto: Dom kulture Gračanica)

Dom kulture „Gračanica“, organizuje predavanje na temu „Tamni i mračni koridori moći“, u pondeljak, 18. jula sa početkom u 17 časova u čitaonici „Darinka Jevrić”.

O međunarodnim organizacijama koji su svojim radom i delovanjem u dobroj meri odredile sudbinu srpskog naroda u 20. veku, o odnosu masona i rimokatoličke crkve prema srpskom narodu, o delovanju agenata NКVD-a i Кominterne u kulturnom ratu za duše srpskog naroda, ali i o savremenom položaju Srbije i njenim geopolitičkim perspektivama kao i o pitanju Кosova i Metohije i njegovim perspektivama govoriće dr Miša Đurković autor knjiga „Mračni koridori moći“ i „Tamni koridori moći“.

Miša Đurković, rođen je 1971. godine u Beogradu. Diplomirao je i magistrirao filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu gde je 2005. godine i doktorirao a doktorska teza je bila „Liberalizam i država: politička filozofija Džona Stjuarta Mila“. Zaposlen je kao naučni savetnik na Institutu za evropske studije u Beogradu. Bavi se političkom i pravnom teorijom, fenomenima popularne kulture i procesima evropskih integracija.