Gračanica: Danas predavanje dr Miše Đurkovića

(Foto: Dom kulture Gračanica)

Dr Miša Đurković odražaće danas u Gračanici predavanje “Tamni i mračni koridori moći”. Predavanje se održava od 17 časova, u čitaonici “Darinka Jevrić” u Domu kulture Gračanica, najavljeno je iz ove institucije.

Dr Miša Đurković je autor istoimenih knjiga „Mračni koridori moći“ i „Tamni koridori moći“ koje opisuju metode, instrumente i kanale za upražnjavanje moći kojima se služe demokratske zemlje, posebno u spoljnoj politici, čije vlasti koriste oblike netransparentnosti, vrlo konzervativnih i opasnih kanala za sprovođenje i praktikovanje moći u najboljoj tradiciji politike državnog razloga. Đurković takođe piše i na temu masona i Rimokatoličke crkve, preko uloge Kominterne u kulturnom ratu, pa sve do problema obojenih revolucija i upravljanja pandemijom korona-virusom.

Miša Đurković rođen je 1971. godine u Beogradu.

Diplomirao je i magistrirao filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu gde je 2005. godine i doktorirao, a doktorska teza je bila „Liberalizam i država: politička filozofija Džona Stjuarta Mila“.

Zaposlen je kao naučni savetnik na Institutu za evropske studije u Beogradu. Bavi se političkom i pravnom teorijom, fenomenima popularne kulture i procesima evropskih integracija.