20.1 C
Pec
7. okt 2022

Peti “Zeman fest” od 28. do 30. jula u Novom Pazaru

Prethodne 4 godine Novi Pazar je bio domaćin vrhunskim muzičarima kako svetski poznatim tako i onima za čiji će se talenat i rad tek čuti. “Zeman Fest” i ove godine nastavlja da donosi muziku sveta u Novi Pazar.

Peto izdanje “World Music Fest Zeman” održaće se od 28. do 30. jula u Novom Pazaru. Prvo veče, (28.jula), festival će biti otvoren koncertom Džambo Aguševi Orchestra. Ova grupa iz Severne Makedonije, nadmašila je sva očekivanja kvalitetnog orkestra. Drugo veče festivala (29. jul)  publici će se predstaviti grčki sastav Sinafi Trio. Njega čine umetnice koje sviraju na tradicionalnim orijentalnim instrumentima (kanun, oud i darbuka), a  treća festivalska noć, 30.jula, rezervisana je za dva velika muzička događaja.

Tradicionalno će se održati takmičenje u izvođenju autentipčne muzike Balkana, Glas Zemana. Osam finalista, prethodno izabranih putem konkursa, takmičiće se za vredne novčane nagrade. Nakon proglašenja pobednika, koncertom Divanhane, biće zatvoreno ovogodišnje izdanje Zeman Festa.

Festival su podržali Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Grada Novi Pazar i Kulturni centar Novi Pazar.

NAJNOVIJE

Više