Milivojević: Izvođači iz devet gradova duž reke Ibar na 55. Manifestaciji “Akordi Leška”

(Foto: Radio Mitrovica sever)

Kulturna manifestacija “Akordi Leška” održava se punih 55 godina i okuplja vokalne soliste koji nastupaju u revijalnom i takmičarskom delu programa boreći se za prvi glas ovog prestižnog i tradicionalnog takmičenja.

Ove godine će nastupiti devet izvođača, aprogram je osmišljen da se svi posetioci uz nastupe poznatih pevača i kvalitetnog programa dobro zabave. Program počinje u 21 sat na platou ispred OŠ”Stana Bačanin” u Lešku, potvrdio nam je ispred organizatora, direktor Centra za kulturu “Sava Dečanac” Gojko Milivojević.

“Ove godine po pedeset peti put, takmičiće se pevači amateri iz devet opština koje leže na reci Ibar od Rožaja do Kraljeva i to predstavnici gradova Rožaj, Tutin, Novi Pazar, Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić, Raška i Kraljevo. Učesnici će se i ove godine boriti za prestižnu nagradu “Prvi glas Ibarske doline”. Manifestaciju će pratiti orkestar Miloša Rosića a specijalni gosti biće Danica Crnogorčević i Rifat Ramović iz Tutina, pobednik serijala “Nikad nije kasno”, rekao je Milivojević.

Manifestaciju “Akordi Leška” ove godine su podržali opština Leposavić i brojni sponzori a organizator je Centar za kulturu “Sava Dečanac”