Simić: Pantić i Adžić su nevini. SL sa Eskobarom i Hovenijerom

SL sa Eskobarom i Hovenijerom (Foto: Preuzeto sa Kim portala)

Tužilaštvo nije predočilo nijedan dokaz protiv Dejana Pantića, navodi potpredsednik Srpske liste Igor Simić istakavši da očigledno Kosovska policija poput otimičara drži na nepoznatoj lokaciji. Simić je istakao da su uhapšeni Dejan Pantić i Miljan Adžić, kao i “svi ostali koje je Priština stavila na spisak za hapšenje”, nevini.

“Pantić od trenutka kada je otet od strane Kosovske policije nije imao kontakt sa svojom porodicom i advokatom, niti mu je omogućeno da ih obavesti gde se nalazi i u kakvom je zdravstvenom stanju, imajući u vidu da je težak srčani bolesnik”, istakao je Simić na svojoj Fejsbuk stranici.

Smatra da se ne radi o pravnom procesu, već o klasičnom institucionalnom nasilju “sa ciljem neskrivenog progona srpskog naroda”.

“Porodice Adžić i Pantić danima prolaze agoniju, zato što su njihovi članovi krivi jer su Srbi“, poručio je Simić i naglasio da je “hapšenje Srba na osnovu nekakvih tajnih spiskova Prištine sramota međunarodne zajednice”.

Potpredsednik Srpske liste saopštio je medijima da su predstavnici ove partije razgovarali sa specijalnim izaslanikom SAD-a Gabrielom Eskobarom i američkim ambasadorom u Prištini Džefrijem Hovenijerom u Prištini. Tema sastanka bila je političko-bezbednosna situacija na severu Kosova.