Kancelarija za KiM: Uskoro novi dom za porodicu Maksimović iz Ajnovca

(Foto: Kancelarija za KiM)

Desetočlana porodica Maksimović iz zaseoka Ručevica, u blizini sela Ajnovce kod Kosovske Kamenice, dobiće novu kuću zahvaljujući sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Tri generacije ove socijalno ugrožene porodice, u kojoj je troje male dece uzrasta 9, 7 i 4 godine, do sada su živeli u trošnoj kući staroj preko 100 godina.

Kako ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, radovi će početi početkom naredne godine.

Kako je navedeno u saopštenju, pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković izjavila je da je veoma ponosna na ovaj projekat, pre svega zato što će mališani iz porodice Maksimović odrastati u zdravijim uslovima.

“Mi iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju smo presrećni što ćemo ovoj vrednoj, višečlanoj porodici izgraditi poptuno novu kuću, a posebno smo ponosni na činjenicu da će mali Filip, Mateja i Bogdan svoje detinjstvo provoditi u zdravijim i komfornijim uslovima”, rekla je Stojković i dodala da je ovo samo jedna u nizu pomoći porodicama u Kosovskom Pomoravlju, preneto je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Napominje da je tokom ove godine Kancelarija za Kosovo i Metohiju izdvojila 89 miliona dinara za stambenu gradnju u Pomoravlju, kroz izgradnju kuća, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju stambenih objekata, od čega je veliki deo izdvojen i za pomoć u građevinskom materijalu.