21 C
Pec
2. jun 2023

Privremeni organ za Peć: Radnici primili plate, seme za prolećnu setvu stiže, građani neće osetiti posledice pravnog vakuma

Privremeni organ za Peć danas je održao prvu sednicu, nakon smene predsednika ovog tela Miloša Dimitrijevića u januaru ove godine. Iz ovog tela kažu za Radio Goraždevac da su donete  važne odluke koje pomoći građanima i poljoprivrednicima.

Član Privremenog organa Svetislav Jandžiković kojeg su, kako kaže, kolege izabrale da predstavlja ovo telo do imenovanja novog predsendnika, zahvalio se Kancealriji za Kosovo i Metohiju što je omogućila da građani ne ispaštaju u ovom pravnom vakumu.

„Radnici su plate primili. Oko setvenog materijala, mi cemo opet da budemo jedni od prvih koji će dobiti setveni materijal, iako smo bili u pravnom vakumu, ljudi nece oskudevati u setvenom materijalu i drugim socijalnim davanjima“, rekao je Jandžiković za Radio Goraždevac.

Vlada Srbije još uvek nije imenovala novog predsednika ili vršioca dužnosti Privremenog organa za Peć, zbog čega su u prethodna dva meseca mnogi građani bili materijalno ugroženi. Jandžiković ya Radio Goraždevac kaže da to zavisi od Vlade Srbije a da će on i njegove kolege raditi kako građani nebi ispaštali.

„Čekamo to imenovanje na Vladi. Mi cemo pokusati da radimo najnormalnije, imamo mnogo problema“, rekao je Jandžiković.

Tokom dana je u Goraždevcu stigao i kamion koji je doneo seme i veštačko đubrivo za pomoć poljoprivrednicima u prolećnoj setvi.

Vlada Srbije već više dva meseca ne imenuje novog predsednika Privremenog organa za Peć, zbog čega su građani i korisnici socijalnih usluga bili bez plata i drugih davanja. Oni su za Radio Goraždevac potvrdili da su posle dužeg vremena primili svoje zarade.

NAJNOVIJE

Više