CIK objavio spisak i lokacije biračkih centara za lokalne izbore na severu Kosova

Centralna izborna komisija (Foto: CIK)

Centralna izborna komisija objavila je spisak biračkih centara i njihove lokacije za vanredne lokalne izbore za četiri opštine na severu Kosova koji su zakazani za 23. april.

Ukupan broj biračkih centara je 19 sa ukupno 34 biračkih mesta. Od ovog broja 6 su redovni birački centri, sa 6 biračkih mesta, dok je 13 alternativnih biračkih centara sa ukupno 28 biračkih mesta. Spisak biračkih centara je pripremljen u saradnji i koordinaciji sa organima bezbednosti – navode iz CIK-a.

U Severnoj Mitrovici određena su pet biračka centra: ulica Kolašinska, Osnovna škola “Aziz Sulejmani” – Suvi Do; Bošnjačka mahala; Mikro naselje – Škola “Aziz Sulejmani”; ulica Kolašinska – ispred tri solitera i ulica Ivo Lola Ribar – blizu autobuske stanice.

U opštini Zvečan određena su pet biračka centra: “Zvečan Žerovnica” u blizini bazena u Zvečanu; Osnovna škola “Isa Boljetini” u Žažama; Osnovna škola “Isa Boljetini” u Lipi; na ulazu u selo Banjska i Srbovac – u blizini magistralnog puta, na ulazu na seoski put ka Žažama.

U opštini Zubin Potok određena su četiri biračka centra: Jasenovik, na putu Zubin Potok-Dren, na raskrsnici za Jasenovik; Brnjak – na putu Mitrovica-Brnjak, u blizini prelaza Brnjak; Čabra – Osnovna škola “Osaman Rama” i Velji Breg – na putu Mitrovica-Brnjak, na izlazu iz Zubinog Potoka.

U Opštini Leposavić određena su pet biračka centra: Leposavić – na putu Mitrovica-Jarinje na ulazu u Leposavić; Košutovo – u blizini zgrade lokalne zajednice; Jašanica – put Mitrovica-Jarinje, na ulazu u Sočanicu; Donje Jarinje – put Mitrovica-Jarinje na ulazu u selo i Šaljska Bistrica – Škola “Kadri Bistrica”.

Nazivi biračkih centara i detaljne lokacije preuzete su sa liste CIK-a koju možete da pogledate na njihovoj zvaničnoj internet stranici.

Podsetimo, CIK je dan ranije odobrio spisak biračkih centara za ove izbore, ne navevši, međutim, i koje su konkretne lokacije ovih centara. Takođe je doneo odluku o povećanju broja birača po biračkim mestima, odnosno do 2.000 birača po biračkom mestu i usvojio odluku o usvajanju predloga za članove biračkih odbora.