KP: Pokrenuta istraga o pucnjavi u Ugljaru

police
Ilustracija (Foto: Radio Goraždevac)

Iz Kosovske policije saopšteno je danas da je pokrenuta istraga u vezi sa slučajem pucnjave u blizini školskog dvorišta u Ugljaru kod Kosova Polja. 

Prve informacije, kao i snimci sa sigurnosnih kamera, pokazuju da je pucano iz vozila u pokretu i da nisu gađali nijednu osobu ili objekat, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policija informaciju o pucnjavi u ulici Knjaza Miloša u Ugljaru primila 16. maja oko 22 časa i 30 minuta.

“Policija je odmah po dobijanju obaveštenja izašla na lice mesta i preduzela sve potrebne policijske radnje u koordinaciji sa tužiocem. Istražnim radnjama na mestu događaja pronađene su dve patrone za koje se, nakon naknadnih ispitivanja, ispostavilo da su čaure od gasnog oružja”, kaže se u saopštenju i dodaje da “svi tragovi koje je policija do sada obrađivala govore da je slučaj u okviru običnog krivičnog dela”.

U policiji kažu da nastavljaju sa sprovođenjem operativnih istražnih radnji, koje imaju za cilj identifikaciju umešanih lica, kao i potpuno rasvetljavanje okolnosti ovog događaja.

Po preporuci tužioca pokrenuta je istraga za krivično delo “izazivanje opšte opasnosti”.

                   

Podsetimo, nepoznate osobe pucale su preksinoć oko 22.00 časa u blizini dvorišta osnovne škole u selu Ugljare kod Kosova Polja. U trenutku pucnjave u školskom dvorištu je bilo i dece.