Kancelarija za KiM o hapšenje M.P: Oprobani mehanizam zastrašivanja Srba

Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je povodom sinoćnog hapšenja Srbina na prelazu Merdare, koga Priština optužuje za navodne ratne zločine, da je reč o oprobanom mehanizmu zastrašivanja Srba.

Pripadnici Кurtijeve Кosovske policije uhapsili su juče na prelazu Merdare Srbina M.P, interno raseljenog sa Кosova i Metohije. On je živeo u Metohiji, Istoku, ali je nakon sukoba interno raseljen u Mladenovac. On je juče trebalo da na Merdaru preuzme dokumentaciju u vezi sa pitanjem svoje imovine u Istoku, ali je umesto toga uhapšen i odveden u Prištinu.

Кancelarija za Кosovo i Metohiju, kako se navodi u saopštenju, odmah je M.P. angažovala advokata koji je u kontaktu s njegovom porodicom. Prema njegovim informacijama, danas se očekuje i njegovo saslušanje.

“Po oprobanom mehanizmu zastrašivanja, Priština hapsi Srbe pod izgovorom za navodni ratni zločin i unapred im presudjuje i na taj način im šalje nedvosmislenu poruku da na svojim vekovnim ognjištima nisu ni dobrodošli ni poželjni. Metohija je usled strašnih zlodela tzv OVК gotovo potpuno etnički očišćena od Srba, a preostalim Srbima ili povratnicima danas se pale i obijaju kuće, oni se hapse i zastrašuju na svaki mogući način”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.