Priština: U pucnjavi u kafiću preminula jedna osoba, 17 povređeno

Sa uviđaja (Foto Reporteri)

U jednom lokalu u Prištini sinoć je došlo do pucnjave u kojoj je povređeno više od 20 osoba od kojih su četiri zadobile prostrelne rane, saopštila je ovog jutra Kosovska policija. Pozivajući se na potvrdu lekara, mediji javljaju da je u međuvremenu jedan od povređenih preminuo.

Policija je saopštila da je tokom incidenta još 17 osoba povređeno usled razbijanja čaša i staklenih flaša, nakon svađe nekoliko muškaraca u baru “Bon Vivant” u kasnim satima 4. avgusta.

“Sumnja se da je nakon svađe u lokalu, između osumnjičenih muškaraca, upotrijebljeno i vatreno oružje (u pucnjavi)”, navodi se u saopštenju policije.

Kako je saopštila policija, četvorica osumnjičenih ostaju u Kliničko-univerzitetskom centru Kosova (KKUK) i odlukom tužioca zadržani su pod nadzorom policije.

Na mesto incidenta izašle su nadležne policijske jedinice i jedinica K-9, a pronađene su četiri čaure i mrlje od krvi, navela je policija u saopštenju.

Prištinski mediji u međuvremenu su izašli sa navodima da je jedna od povređenih osoba preminula.

Ove navode je za Gazeta Express potvrdio doktor Šaćir Uka, navodeći da je reč o 39-godišnjoj osobi.

„Bio je na intenzivnoj nezi, imao je hiruršku intervenciju, ali je zbog teških povreda, na žalost, preminuo u ranim jutarnjim satima”, rekao je Uka.