1.9 C
Pec
4. dec 2023

Srpska lista: „Namerno maltretiranje građana i uskraćivanje prava na rad i opstanak“

Izvor:Kim

„Nakon najnovije odluke nelegalnog i nelegitimnog gradonačelnika Severne Mitrovice u vezi javnih površina, kojom se planira izazivanje novih problema i dodatna eskalacija situacije na terenu, u ime građana apelujemo na predstavnike međunarodne zajednice da najhitnije reaguju i spreče Kurtijevog gradonačelnika da stvori dodatni problem i dodatno eskalira situaciju na terenu u trenutku kada imamo krhki mir na severu Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju Srpske liste.

„Podizanje tenzije nerazumnim odlukama čoveka koji nema nikakav legitimitet, a sebe naziva gradonačelnikom, dovodi se u pitanje opstanak srpskog naroda koji se bavi privrednim i uslužnim delatnostima i na taj način finansijski izdržava stotine srpskih porodica. Ova nakaradna odluka je protivna interesima građana naše opštine svih nacionalnosti i stvoriće nove probleme u našem gradu, ali je nastavak serije antisrpskih odluka koje je ovaj kvazi gradonačelnik doneo“, izjavili su iz Srpske liste.

U saopštenju Srpska lista je pozvala međunarodne predstavnike na preventivno delovanje.

„Želimo da u ime srpskog naroda, ali i svih ostalih građana pozovemo međunarodne predstavnike na preventivno delovanje, jer će primena ove odluke dovesti do opravdane demokratske reakcije svih građana, koji će u tome imati punu podršku Srpske liste“, stoji u saopštenju.

„Nerealno i neverovatno zvuči da su par tezgi ili nekoliko baštenskih garnitura najveći i najurgentniji problem u našem društvu u ovom trenutku. Šta više, to deluje kao namerno maltretiranje građana, uskraćivanje prava na rad i opstanak na ovim prostorima, a sve sa ciljem, ponovićemo dodatne destabilizacije i eskalacije situacije na terenu, protivno svim naporima koje ulažemo svi mi zajedno sa predstavnicima međunarodne zajednice“, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJE

Više