Petković: Osmani se nije dobro provela u Briselu

Petar Petković (Foto: Kancelarija za KiM)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković naveo da je očigledno da se Vjosa Osmani “nije dobro provela” u razgovoru sa predstavnicima NATO-a u Briselu, gde joj je jasno rečeno da “KBS ne može na sever Kosova”.

Petković je u saopštenju naveo da “nastojanje Prištine da alibi za pokušaj etničkog čišćenja Srba sa Кosova pronađe u izmaštanom malignom uticaju Beograda više nigde ne može da prođe”.

“Osmani je to saznala na neposredan način – tako što joj je generalni sekretar NATO održao lekciju na konferenciji za novinare, gde je predstavljena kao ’gospođa Osmani sa Кosova’ i gde joj je jasno rečeno da takozvani КBS ne može na sever pokrajine”,naveo je Petković u svom saopštenju.

On je podsetio da je NATO bio svedok martovskog pogroma 2004. godine, navodeći da čak ni u Briselu niko ne želi da izazove reprizu.

“Srbija, na osnovu Rezolucije 1244 SBUN i Vojno-tehničkog sporazuma iz Кumanova, dosledno sarađuje sa NATO snagama na Кosovu i Metohiji, i ta saradnja se odvija na institucionalizovan način i u dobroj veri”, napisao je Petković.

Beograd će nastaviti da bude iskren i pouzdan partner međunarodne zajednice u nastojanjima da na Zapadnom Balkanu bude osiguran trajan mir i stabilnost, kako bi narodi ovog regiona u saradnji i u zajedničkom interesu okrenuli novu stranicu istorije, zaključio je direktor Kancelarije za KiM.