15.8 C
Pec
4. okt 2023

Crvena zvezda za đake Orahovca i Velike Hoče

Tročlana ekipa fudbalskog kluba Crvene zvezde je u utorak, 12. septembra posetila Orahovac i Veliku Hoču i uručila školski pribor: sveske, olovke, pernice, priveske (za prvake i rančeve) sa obeležjima Crvene zvezde za sve đake OŠ,, Svetozar Marković,, i OŠ,, Dositej Obradović“, kao i za srednjoškolce koji pohađaju Gimnaziju Orahovac.

To je po rečima Jelene Trišović, koja je pi ar kluba Crvene zvezde, prvi deo njihove akcije, a drugi deo je akcija od dece deci za opremanje školskih biblioteka :

„Pribor koji smo podelili je od Crvene zvezde a pozvali smo decu koja imaju knjige i lektire koje im više ne trebaju da nam se jave. I na našu veliku radost javila su nam se deca iz raznih delova Srbije, pa smo za pet dana prikupili preko 300 knjiga, pravili smo ture u kojima smo ih posećivali i uzimali od njih knjige. Ovoga puta je ekipa išla do Uba, Lazarevca, Valjeva, a već planiramo turu po Vojvodini do Rume, Novog Sada, Kikinde…, Školi u Velikoj Hoči smo doneli knjige, da obogatimo njihovu biblioteku a nastavićemo sa akcijom i narednih dana. Ideja je da svakog meseca pomognemo po jednu školu na Kosovu i Metohiji jer nam se zaista veliki broj dece javio“, rekla je Jelena i dodala da je njoj i njenoj ekipi Orahovac posebno prirastao srcu.

„Orahovac nam je prirastao srcu. Posebna emocija, ljudi su divni, gostoprimljivi, deca su dobra,vesela, slatka…baš su se obradovali. Bilo je među njima i partizanovaca ali se nisu bunili“, dodala je Jelena.

Ona je ovim putem pozvala sve male i velike Zvezdaše da im se pridruže u njihovoj akciji,

„Svi mali Zvezdaši i veliki koji imaju kući knjige i lektire koje ne koriste neka se jave. Mi ćemo doći na njihovu adresu, te knjige pokupiti i doneseti školama na Kosovu i Metohiji kako bi svaka škola imala opremljenu biblioteku sa knjigama na srpskom jeziku“, rekla je za radio Goraždevac Jelena Trišović.

Foto: Radio Goraždevac

NAJNOVIJE

Više