Restrikcije vode za Gorazdevac i mnoga naselja oko Peći veliki problem tokom leta

Mnoga sela i prigradska naselja u Peći već drugi put ove godine pogođena su restrikcijom vode. Goraždevac od 15. avgusta suočava se sa svakodnevnim isključivanjem vode u periodu od 17 časova uveče do 5 sati ujutru.

Restrikcija vode najviše pogađa domaćinstva koja se bave preradom hrane i povrća ovih dana. Miroslavka Simonović iz Goraždevca koja se bavi proizvodnjom ajvara i turšije kaže da se usled restrikcije vode veoma teško snalazi u svom poslu.

“Restrikcija vode nam predstavlja veliki problem s obzirom da se bavimo proizvodnjom ajvara i turšije. Najveći problem sa kojim se susrećemo je voda, jer danju ima pa po celu noć nema. Uvek moramo da punimo buriće da bi imali neku zalihu vode a teško je u tim uslovima da se radi. Proizvodnja ajvara teče otežano samo zbog vode a što se tiče mušterija toga imamo dovoljno“, kazala je Simonović.

Iz regionalnog vodovoda „Hidrodrini“  očekuju da će se do kraja ove nedelje problem rešiti, međutim napominju da to zavisi i od padavina.

„Selo Goraždevc u opštini Peć, usled nedostatka vode od letnjih sezonskih suša, ostaje u redukcijama po objavljenom rasporedu, prvo od 18. jula, a zatim 15. avgusta. Do normalizacije se očekuje do kraja ove nedelje, ali sve zavisi od vremena i mogućih padavina“, kazali su iz ove kompanije za Radio Goraždevac.

U samoj opštini Peć oko dvedesetak sela je suočeno sa restrikcijom vode.