Vladika Ilarion iz Pećke Patrijaršije: Da nam molitve Presvete Bogorodice budu uteha u današnje vreme

Mala Gospojina u Pećkoj patrijaršiji (Foto: Radio Goraždevac)

Vikarni episkop njegove svetosti partijarha srpskog Porfirija, Vladika Ilarion služio je liturgiju povodom praznika Male Gospojine u Pećkoj Patrijaršiji, uz sasluženje paroha pećkog Dragan Radovanović i monahinja Pećke Patrijaršije.

U svojoj besedi pred monahinjama Pećke patrijaršije, povratnicima iz Istoka i vernim narodom vladika Ilarion preneo je pozdrave i blagoslov patrijarha Porfirija.

“Neka bi molitve Presvete Bogorodice bile sa ovim mestom, sa ovim gradom, sa svima onima koji prizivaju njeno ime. Neka bi posebno na Kosovu i Metohiji njen blagoslov nama bio uteha i neka bi nam dao snage da u vremenima kada ne možemo da nadjemo nikakvu utehu zemaljsku da gledamo onu zapravo pravu utehu a to je uteha nebeska. Ona je sebe kao zemlju, jer je od zemlje saznana kao i svi ljudi, ona je tu zemlju prinela Bogu a zahvaljujući tome nebo se spustilo. I eto ga nebo medju nama. Tako da mi ljudi imamo mogućnost, imamo izbor da gledamo ili zemlju ili nebo. Neka bi blagoslov njegove svetosti Patrijarha Porfirija, naslednika na tronu Svetoga Save u ovo vreme bio na ovom mestu, ja vam prenosim i njegove pozdrave”, rekao je u besedi vladika Ilarion.