4.6 C
Pec
30. nov 2023

Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić

Izvor:Kim

„Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja“, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.

„Nakon detaljne rasprave i analize situacije u vezi emitovanja hronike na vestima RTK2 (kanal na srpskom jeziku) od 28. septembra 2023. godine, na predlog generalnog direktora, UO RTK je jednoglasno doneo odluku o suspenziji sa obavljanja poslova. na period od 30 dana direktora RTK2 Željka Tvrdišića“, saopšteno je.

Dodaje se da će tokom ovog perioda rukovodstvo „izvršiti detaljnu analizu situacije i izveštavanja uopšte, kako bi identifikovalo sva moguća kršenja profesionalnih standarda i preduzelo odgovarajuće mere da ih ispravi“.

„Isto tako, protiv svih pojedinaca uključenih u prekršaje profesionalnog izveštavanja biće preduzete i druge disciplinske mere koje su definisane zakonima i propisima po kojima RTK posluje“, dodaje se.

„Odbor RTK-a nastavlja da podržava slobodu medija, profesionalizam i integritet nezavisnog izveštavanja, i odlučan je da obezbedi da sve akcije budu u skladu sa ovim principima, Zakonom o RTK i ustavnim duhom Republike Kosovo“, zaključeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

NAJNOVIJE

Više