Kosovsko ministarstvo zdravlja dodelilo opštini Zvečan vozilo za prevoz vakcina i kućne posete

Foto: Ministarstvo zdravlja Kosova
Foto: Ministarstvo zdravlja Kosova

Opština Zvečan dobila je vozilo predviđeno za prevoz vakcina i kućne posete, koje im je dodelilo kosovsko ministarstvo zdravlja.

Ugovor o ovoj dodeli potpisao je, zajedno sa predstavnikom pomenutog ministarstva, trenutni gradonačelnik opštine Zvečan, Iljir Peci.

Zvečan je vozilo sa rashladnim lancem (frižiderom za vakcine) dobio pored još 22 opštine na Kosovu, a za njih se kosovsko ministarstvo zdravlja u Svetskoj banci zadužilo 782.000 evra, saopštili su.

Kako ističu, cilj je lakše obavljanje kućnih poseta za zdravlje majke i deteta, palijativnog zbrinjavanja, kao i za sam proces vakcinacije.

Nije poznato gde će ovo vozilo biti stacionirano, s obzirom na to da Iljir Peci dužnost gradonačelnika ne obavlja iz opštinskih prostorija, već iz alternativnih u selu Lipa.

Inače, u pitanju je druga akcija kosovskog ministarstva zdravlja na Severu u poslednja dva meseca. Prethodno su oktobra meseca na gradskom šetalištu u severnom delu Mitrovice organizovali višednevne preglede dojki pomoću mamografa.