Zubin Potok: Uhapšen osumnjičeni za podmetanje požara

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija uhapsila je jednog muškarca u Zubinom Potoku osumnjičenog za podmetanje požara. Sumnja se da se radi o porodičnom nasilju.

Sumnja se da je požar namerno podmetnut, kao i da je osumnjičeni pokušao da zapali i privatni objekat vlasnika. Povređenih nema, a u kući osumnjičenog, između ostalog, pronađena je vojna uniforma i mašine za proizvodnju kriptovaluta.

Kako je saopšteno iz Kosovske policije, protekle noći, oko 23.00 časa, policija je dobila prijavu da gori lokal u blizini opštine Zubin Potok u ulici „Kolašinskih Kneževa“.

Požar su prvobitno locirali policijski službenici koji su sa vlasnikom lokala obezbeđivali zgradu opštine u Zubinom Potoku, a na lice mesta je potom izašla i vatrogasna jedinica.

Pored materijalne štete, na sreću, nije bilo povređenih, navodi se u saopštenju.

Prema prvim informacijama, preliminarnim policijskim uviđajima i dokazima koje je policija pronašla na licu mesta, sumnja se da je požar izazvan namerno.

Kosovska policija je potom oko 00.50 uspela da identifikuje i uhapsi osumnjičenog za umešanost u ovaj slučaj, koji je pokušao da pobegne sa lica mesta, gde je isti pokušao da zapali i privatnu kuću vlasnika.

Prilikom hapšenja, kod njega su pronađeni: plastična boca napunjena benzinom, modifikovana kao Molotovljev koktel i dva upaljača. U kući osumnjičenog pronađeni su i oduzeti: radio-veza, vojna uniforma, dva pancira, par trenerki sa mrljama od krvi i 22 mašine za proizvodnju kriptivaluta.

Prema prvim informacijama, sumnja se da je ove radnje osumnjičeni preduzeo prema imovini porodice svoje supruge, usled ranijeg spora sa njom, a nakon što je napustila kuću i otišla da živi kod svoje porodice.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati radi daljeg sudskog postupka.